Tarihin en ağır bilançolu depremi, 23 Ocak 1556 tarihinde Çin'in Shaanxi eyaletinde meydana geldi. Depremde yaklaşık 830 bin kişi hayatını kaybetti. Deprem, 8,3 büyüklüğünde ve 1000 kilometrelik bir alanda hissedildi. Deprem, Çin'in Shaanxi, Shanxi, Henan ve Gansu eyaletlerini etkiledi. Depremin en çok etkilediği şehir, Shaanxi eyaletinin başkenti Xi'an oldu.

İttihatçılar Bab-ı Ali Baskınını Yaptı

İttihat ve Terakki Cemiyeti, 23 Ocak 1913 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nda Bab-ı Ali baskınını gerçekleştirdi. Baskın, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin, iktidardaki İttihat ve Terakki karşıtı Hürriyet ve İtilaf Fırkası'nı iktidardan düşürmek amacıyla düzenlediği bir askerî darbeydi. Basın, Meclis-i Mebusan ve hükümetin bulunduğu Bab-ı Ali'ye giren İttihatçılar, Hürriyet ve İtilaf Fırkası'nın liderlerini tutukladı ve hükümeti dağıttı.

Vietnam'da Ateşkes İlanı

Vietnam Savaşı, 23 Ocak 1971 tarihinde Paris'te yapılan görüşmelerde ateşkes ilan edilmesiyle sona erdi. Ateşkes anlaşmasıyla, Vietnam'ın kuzeyi ve güneyi arasında bir barış komisyonu kuruldu. Komisyon, Vietnam'ın birleştirilmesi için çalışmalar yürütecekti.

ABD, Irak'ta Kitle İmha Silahları İddiasını Geri Çekiyor

ABD'nin Irak'ta kitle imha silahları aradığını iddia ettiği ekip, 23 Ocak 2004 tarihinde görevinden istifa etti. Ekip başkanı David Kay, istifa ederken, Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarının bulunduğunu sanmadığını açıkladı. ABD, Irak'ı işgal etmek için Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarına sahip olduğunu iddia etmişti.

Bolu Dağı Tüneli Açıldı

Yapımına 16 yıl önce başlanan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul'a gidiş yönü, 23 Ocak 2007 tarihinde ulaşıma açıldı. Tünelin açılmasıyla, İstanbul-Ankara arası seyahat süresi 2 saate düşürüldü.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Öldü

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el Suud, 23 Ocak 2015 tarihinde 90 yaşında öldü. Kral Abdullah'ın yerine, oğlu Selman bin Abdülaziz el Suud geçti.

Astana Görüşmeleri Başladı

Türkiye, Rusya ve İran'ın öncülüğünde, Suriye'deki ateşkes ihlallerinin izlenmesi ve uygulanması için 23 Ocak 2017 tarihinde Astana'da görüşmeler başladı. Görüşmelerde, üç ülke, Suriye'deki ateşkesin sürdürülmesi ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının sağlanması konusunda anlaştı.

Belçika'da Başörtüsü Yasağı İptal Edildi

Belçika'da Tongeren Birinci Asliye Mahkemesi, 23 Ocak 2018 tarihinde, Müslüman öğrenci velilerinin, başörtüsü yasağına karşı açtığı davayı haklı buldu. Mahkeme, yasağın dini özgürlüklere aykırı olduğuna hükmetti.

Filipinler'de Morolu Müslümanların Referandumda Zafer

Filipinler'in güneyinde yaşayan Morolu Müslümanlar, 23 Ocak 2019 tarihinde, kapsamlı bir özerklik sağlanmasına imkân tanıyan referandumdan zaferle çıktı. Referandumda, Morolu Müslümanların özerklik talebine yüzde 85 oranında destek çıktı.

ABD, Venezuela'da Juan Guaido'yu Geçici Devlet Başkanı Olarak Tanıdı

ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ocak 2019 tarihinde, Venezuela Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı. Venezüella Devlet Başkanı Nikolas Maduro ise ABD ile tüm diplomatik ilişkilerini kesti.

Muhabir: Özgür Ağar