1925: Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nda yapılan değişiklikle dinin politikaya alet edilmesi vatan hıyanetine sayıldı.

1954: Cemal Abdunnasır Mısır devlet başkanı oldu. İktidarı boyunca Müslüman Kardeşler'e zulüm etti ve birçok liderini katletti.

1964: Muhammed Ali, dünya boks şampiyonu ünvanını kazandı. Muhammed Ali sadece bir sporcu değil, aynı zamanda İslam'ı savunan ve Malcolm X ile dost olan bir aktivistti.

1991: Varşova Paktı feshedildi. Soğuk Savaş'ın sona ermesinde önemli bir rol oynayan bu olay, Avrupa'da yeni bir siyasi dönemin başlangıcını işaret etti.

1991: Irak Kuveyt'ten çekilme kararı aldı. Bu sayede "Çöl Fırtınası" harekâtı sona erdi ve 28 Şubat'ta ateşkes antlaşması imzalandı.

1994: El-Halil Camii katliamı gerçekleşti. Filistin'de işgalci Siyonistler, sabah namazında camiye giren Müslümanlara ateş açarak 67 kişiyi şehit etti.

1994: "Yatağımda ölmek istemiyorum. Ben İslam davası için mücadele edip şehit olmak istiyorum" diyen Gıyaseddin Barlak Hoca şehit edildi. Şehadeti, derin devletin karanlık işlerinin deşifre olmasına katkıda bulundu.

2016: Kayseri'de Aytaç Baran cinayeti davasının ilk duruşmasında, zanlı tahliye edildi. Baran'ın avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri de reddedildi.

Editör: Özgür Ağar