Fransa, Rusya'ya savaş ilan etti.
1920: Fransız birlikleri Antep'e girdi.

1930: Türkiye Hükümeti, yabancı ülkelerin Türkiye'deki şehirlere Türkçe adlar kullanmalarını resmen talep etti. Bu tarihten sonra, Posta İdaresi, Angora veya Constatinople olarak adreslenen mektupları Ankara ve İstanbul'a ulaştırmadı.

1944: Adapazarı ve çevresinde 2.831 kişinin öldüğü bir deprem meydana geldi.

1961: Türkiye'de Anayasa'nın halkoyuna sunulması hakkındaki kanun kabul edildi.

1970: Ege Bölgesi'nde şiddetli bir deprem yaşandı. Kütahya'nın Gediz ilçesinde evlerin %80'i yıkıldı ve bin 86 kişi hayatını kaybetti.

1980 - Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Ayvaz Hacı köyünde, sel nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucunda 60 kişi hayatını kaybetti.

1994: Refah Partisi, 1994 yerel seçimlerinde 5 büyükşehir ve 26 il belediye başkanlığı kazanarak seçimin galibi oldu.

2004: Türkiye'de yerel seçimler yapıldı ve AK Parti birinci parti oldu.

2009: Çin'de idam minibüslerinin kullanılması basına yansıdı. İdam minibüslerinde uygulanan dehşet verici yöntem şu şekilde ifade ediliyor: İdam cezası alanlar cezaevinden alınmadan önce uyuşturuluyor, minibüse bindiriliyor ve içerisinde bir ameliyat masasını andıran bir yatakta sedye üzerinde bekletiliyor. Daha sonra damardan üç ilaç verilerek bilinçleri kaybediyor, nefes alışverişleri duruyor ve kalp atışları duruyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra, mahkumun organları alınıyor ve "idam minibüsü" hızla sağlık kuruluşuna götürülüyor. Böylece organlar satılabiliyor.

2019: Almanya merkezli uluslararası bir yardım kuruluşu olarak faaliyete başlayacak olan "Avrupa Yetim Eli" çalışmalarına başladı.

Editör: Basri Akaydın