1842: İlk kez bir ameliyat sırasında anestezi kullanıldı.

1856: Kırım Savaşı sona erdi; Rus İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu, Birleşik Krallık ve Fransa arasında Paris Antlaşması imzalandı.

1858: Hymen Lipman, silgili kurşun kalem patenti aldı.

1918: Bakü ve çevresinde Bakü Sovyeti ile Ermeni Devrimci Federasyonu arasında çatışmalar başladı. Bu çatışmalar, Mart Olayları olarak bilinen 3 Nisan 1918'e kadar devam etti.

1924: Mehmet Rıfat Börekçi, Diyanet İşleri Başkanı olarak atandı. Türkiye'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Mehmet Rıfat Börekçi, yeni rejimin dinle ilgili politikalarını, Türkçe ezan gibi, uygulamaya koydu.

1955: İngiltere, CENTO'ya (Orta Doğu'nun NATO'su) katıldı. CENTO, Sovyet etkisini önlemek için Türkiye, İran, Irak, Pakistan ve Birleşik Krallık arasında kurulan bir güvenlik örgütüydü.

1971: Ezanın Türkçe okunması için Meclis'e yasa teklifi sunuldu, ancak kabul edilmedi.

2006: Marcos Pontes, uzaya çıkan ilk Brezilyalı astronot oldu.

2007: BM İnsan Hakları Konseyi, İslam'a hakaretin dünya çapında yasaklanması çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.

2012: 12 Yıllık Zorunlu Eğitim Kanunu, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu yasa, 28 Şubat Darbesi'yle gelen 8 yıllık kesintisiz eğitimi sona erdirerek, kapalı olan İmam-Hatip ortaokullarının yeniden açılmasını sağladı ve tüm okullarda Kur'an ve Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli ders olarak okutulmasını öngördü.

2018: Venezuela'da bir polis merkezinde mahkumların başlattığı isyan sırasında çıkan yangında 68 kişi hayatını kaybetti.

2018: Toprak Günü nedeniyle Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılan Gazze halkına Siyonistler saldırdı. Saldırıda 7 kişi öldü ve 500'den fazla kişi yaralandı.

Muhabir: Basri Akaydın