1921: Talat Paşa Berlin'de Suikaste Kurban Gitti

Eski Osmanlı Sadrazamı ve İttihat ve Terakki liderlerinden Talat Paşa, Berlin'de bir Ermeni tarafından suikaste uğrayarak hayatını kaybetti. Birinci Dünya Savaşı'na Osmanlı'nın girişinde önemli rol oynayan Talat Paşa, işgalcilere karşı direnişin artması üzerine Osmanlı topraklarını terk etmişti.

1944: Varlık Vergisi Kanunu Kaldırıldı

II. Dünya Savaşı sırasında gayrimüslim vatandaşlardan tahsil edilen Varlık Vergisi, büyük tepkilere yol açmıştı. Bu tepkiler neticesinde 15 Mart 1944'te kanun yürürlükten kaldırıldı.

1979: Türkiye CENTO'dan Çekildi

Sovyetler Birliği'nin Ortadoğu'da nüfuzunu engellemek amacıyla 1955'te kurulan CENTO'dan Türkiye 15 Mart 1979'da çekildiğini açıkladı.

2001: İstanbul-Moskova Uçağı Kaçırıldı

Çeçen mücahitler tarafından kaçırılan Tupolev-154 tipi uçak Medine'ye indirildi. Suudi polisi tarafından düzenlenen operasyonda bir Türk yolcu ve bir Rus hostes hayatını kaybetti. Kaçıranlar da olay yerinde öldürüldü.

2004: Çin'de Yılda 10 Bin Kişi İdam Edildiği Açıklandı

Bir Çin milletvekili, ülkede yılda 10 bin kişinin idam edildiğini açıkladı. Bu durum, insan hakları ihlalleri açısından büyük tepkilere yol açtı.

2011: Suriye Savaşı Başladı

2011'de başlayan ve 28 ülkenin dahil olduğu Suriye savaşı, büyük bir yıkıma yol açtı. Milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı ve yüzbinlerce kişi hayatını kaybetti.

2013: Ordu Büyükşehir Belediyesi Oldu

Ordu'nun büyükşehir belediyesi olması öngören kanun teklifi 15 Mart 2013'te kabul edildi. Böylece büyükşehir belediyesi sayısı 30'a yükseldi.

2019: Yeni Zelanda'da Cami Saldırısı

İskoç asıllı Avustralyalı bir terörist, Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı düzenledi. 51 Müslüman hayatını kaybetti, 49 kişi de yaralandı. Batı medyası saldırgana "melek yüzlü" gibi ifadelerle yaklaşırken, saldırıyı kınamaktan kaçındı.

Editör: Basri Akaydın