Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO'nun 3 gün süren Eğitim, Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kurumun alım, depolama ve diğer faaliyetlerinin değerlendirildiğini ve yeni sezona hazır olduklarını bildirdi.

Yumaklı, TMO'nun zor zamanların kadim kurumu olduğunu ve hububat sektörünün ekonomi ve gıda güvenliği açısından stratejik önem taşıdığını vurguladı. Geçen yıl Tarım Kanunu'nda yapılan değişikliklerle tarımdaki birçok sorunun çözüldüğünü ve üretimde artış sağlandığını belirten Yumaklı, 2023 yılında 137 milyon ton bitkisel üretim gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, TMO'nun 2023 yılında 13,1 milyon tonluk rekor bir alım gerçekleştirdiğini ve bu başarının arkasındaki emeği takdir ettiğini söyledi.

Arpa ekim alanlarında geçen seneye göre yüzde 4'lük, buğday ekim alanlarında ise yüzde 7'lik artış olduğunu belirten Yumaklı, mısırda da rekor kırıldığını ifade etti. Bu sene de mısırda benzer bir rekor beklendiğini ve yağışların da rekolteyi olumlu etkileyeceğini kaydeden Yumaklı, 2024 hasat sezonunun başarılı geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını ve TMO'nun üreticilerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yeni hasat sezonunda randevu sistemi ve planlanan alım ve depolama programlarıyla piyasa istikrarının sağlanacağını da belirten Yumaklı, TMO'nun her zaman olduğu gibi bu sezonda da üreticilere ve tüm paydaşlara hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Bakanlık, hububat ve diğer ürünlerin üretim sürecinden alımına kadar her aşamasını titizlikle takip ediyor. TMO da yeni hasat sezonuna hazır bir şekilde üreticilerin yanında yer almaya ve gıda güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaya devam edecek.

Kaynak: (İLKHA)