Meclis, piyasa dengesini bozan işletmelere yönelik ağır cezalar getirecek olan kanun teklifi üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik öngören 23 maddelik teklif, fahiş fiyat uygulamalarını önlemeyi amaçlıyor.

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Ağır Cezalar

Kanun teklifine göre, fahiş fiyat uygulayanlara verilecek cezalar 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara verilecek cezalar ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar çıkarılacak.

Stokçulara Kapatma Cezası

Stokçuluk yaptığı için bir yıl içinde üç kez ceza alan işletmelere, 6 güne kadar kepenk kapatma cezası verilebilecek.

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı

Görüşmelerin bu hafta tamamlanması durumunda, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi de Genel Kurul gündemine gelecek.

Eğitimcilere Yönelik Şiddet Cezaları Artıyor

Okullarda eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının cezalarını artıracak kanun teklifinin de bu hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı taslak, AK Parti grubunda değerlendirilecek.

Düzenlemeye göre, eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak, tutuksuz yargılama yolu kapatılacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)