Filistin'de, Gazze’de ve farklı coğrafyalardaki Müslümanların yaşadığı acıları paylaşmak amacıyla, Ulu Camii önünde düzenlenen programda, menüsünde ekmek, hurma, su ve çorba bulunan iftar sofrası kuruldu.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda, Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri de bir selamlama konuşması yaptı.

"Ekmek, çorba, su bulamıyorlar"

Program öncesi değerlendirmelerde bulunan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, ASİM'in birbirinden farklı birçok STK'dan bir araya geldiğini belirterek, "Ümmet iftarını, geleneksel hale getirdik. Ekmek, çorba ve suyla iftarımızı yapıyoruz, mazlum İslam coğrafyalarına dikkat çekmektir amacımız. Kardeşlerimiz savaş altında mağduriyet yaşıyor ki, Gazze bunun en zirve noktasında. Maalesef ekmek, çorba, su bulamıyorlar, bu derece kötü durumdalar. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek için Filistin Âlimler Birliği Başkanı'nı bu nedenle davet ettik. Bunun bir diğer anlamı da şu: 'Burada yer sergisinde çorba, ekmek ile iftar yapıyoruz. Beş yıldızlı otellerde artık iftar yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani Ramazan ayı arınma, durulma, kendine gelme, tezkiye ve tefekkür ayıdır. Gazze'den de güzel haberler alarak çifte bayram yaparız inşallah." dedi.

Kaynak: İLKHA