Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Türkiye'de son aylarda tırmanan enflasyonu dizginlemek ve tüketimi yavaşlatmak için kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini savundu.

Baştuğ, yaptığı açıklamada ülkedeki en büyük sorunun enflasyon olduğunu vurguladı. Enflasyonu kontrol altına almak ve tüketimi frenlemek için kredi kartlarına ilişkin düzenlemelerin şart olduğunu dile getirdi.

Kredi Kartı Kullanımı Patladı

Geçen yıl kredi kullanımında yüzde 50'lik bir artış yaşandığını, kredi kartlarında ise bu artışın üç katına ulaştığını belirten Baştuğ, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.

Tüketim Frenlenmeli, Büyüme Başka Kaynaklardan Sağlanmalı

Baştuğ, Türkiye'nin büyümenin itici gücünü tüketimden ziyade farklı sektörlerden alması gerektiğini savundu. Ülke olarak tüketimin kontrol altına alınması ve daha az tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Kısıtlama Tartışması Başladı

Baştuğ'un bu önerisi, sosyal medyada ve ekonomi çevrelerinde geniş yankı buldu. Kredi kartlarına sınırlama getirilmesi fikrine destek verenler de var, karşı çıkanlar da.

Peki, kredi kartlarına sınırlama getirmek enflasyonu düşürmeye ve tüketimi yavaşlatmaya yardımcı olacak mı? Bu sorunun cevabı henüz net değil. Uzmanlar, bu konudaki farklı görüşleri değerlendiriyor ve yetkililerden somut adımlar bekleniyor.

Editör: Basri Akaydın