Adilcevaz İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan mobil sağlık ekibi, Türkiye'nin en yüksek köyü olan Kışkılı köyünde vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.

Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda hareket eden ekip, haftalık programları kapsamında bir köye gitmeye devam ediyor. Bugün ise Türkiye'nin en yüksek rakımlı köyü olan Kışkılı'ya giden ekip, köylülerin sağlık kontrollerini gerçekleştirdi.

Türkiye'nin En Yüksek Köyü Bismil'e Yakın-1

Halkı bir araya getirerek anons yapan ekip, vatandaşların sağlık sorunlarını dinledi ve tansiyon ile şeker ölçümlerini yaptı. Gerekli görülen durumlarda hastaneye yönlendirme de yapıldı. Ayrıca, köy okulunu ziyaret ederek öğrencilere el yıkama, diş fırçalama gibi konularda bilgi veren ekip, öğrencilere diş fırçası da dağıttı. Adilcevaz Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Elif Hatice Özkale, mobil sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak yürütüldüğünü belirtti ve her hafta bir köye giden sağlık ekibinin çalışmalarını anlattı.

Özkale, "Müdürlüğümüz bünyesindeki mobil sağlık ekibimiz, ilçeye bağlı köylere giderek vatandaşlara sağlık hizmeti vererek bilgilendirme yapıyor. Planlanan program dahilinde her hafta bir köye giden 1 doktor ve 4 hemşireden oluşan sağlık ekibi, ilk olarak anons ederek halkı bir araya topluyor." ifadelerini kullandı.

Köy hakkında ilginç bir bilgi

Bitlis`in Adilcevaz ve Süphan Dağı`nın 2 bin 300 metre rakımlı eteklerinde kurulan Kışkılı köyü sakinlerinin kış aylarında yakacağı, odun ve kömür bulamadıkları için tek yakacaklarının hayvan dışkısından elde edilen ‘tezek' olduğu belirtiliyor.

Kaynak: İHA