Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere yarın Diyarbakır’da programlara katılacak.

BAKAN SAAT 10:30 BİSMİL KÖSELİ MAHALLESİ KARAYOLU ÜZERİNDE AÇILIŞLARA KATILACAK 

Diyarbakır-Bismil-Batman karayolu, 

Sabah havayoluyla Diyarbakır’a gelecek olan bakan Oraloğlu ilk olarak, Diyarbakır, Bismil ve Batman Yolu için Bismil ilçesinde saat 10:30’da açılış törenine katılacak.

DİYARBAKIR, BİSMİL VE BATMAN YOLU AÇILIŞI
Havayoluyla Diyarbakır’a gelecek olan Bakan Uraloğlu, AK Parti Diyarbakır ve Batman Milletvekilleri ile, İki İlin Valileri başta olmak üzere, ilk olarak Diyarbakır, Bismil ve Batman yolunun açılış törenine katılacak. Sabah saat 11.00’de yapılacak açılış sonrasında Bakan Uraloğlu, İl Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret edecek. Vali Su’dan kentle ilgili brifing alacak olan Bakan daha sonra, İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirecektir.

BİSMİL’DE AÇILIŞTAN SONRA DİYARBAKIR İŞ DÜNYASIYLA BİR ARAYA GELECEK 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu saat 11:00’de Bismil’deki açılıştan sonra, saat 12:00’de Diyarbakır Vali Su’dan kentle ilgili brifing alacak, daha sonra, İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirecektir.  sonra da, İş Dünyası Temsilcileriyle bir araya gelip, istişare toplantısı gerçekleştirecek. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret edip, İl Başkanı Av. Raşit Ocak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden’le görüşecek olan Bakan Uraloğlu, burada vatandaşlara hitap edecek.

AK Parti ziyareti sonrasında esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek olan Bakan Uraloğlu, 15 Temmuz Şehitler Parkında, Gençlik Buluşmasına katılacak.

I M G 3244

BİSMİLLİLER ULAŞTIRMA BAKANINDA NE İSTİYOR

Bismil Haber gazetesi olarak, yaptığımız tespitler;

YATIRIM PROGRAMINA EKLENMESİ

1- Köseli -Karaköprü kadar yolda sinyalizasyon kurulması,

2-Bismil köprüsü yeni asfalt ve köprünün onarımı yapılması,

ESKİ DİYARBAKIR YOLUNUN ONARIMI YAPILMASI 

3-Bismil- Eski Diyarbakır yolu (Bismil-Kağıtlı ve Diyarbakır Silvan yoluna kadar yolun genişletilmesi, Eski Diyarbakır yolu işlek durumdadır. Yolun eski olması engebeli olması nedeniyle, karayolları yolu genişletilmesi gerekmektedir.

4- Merdan (Yapılar) ve Aluç köyü arasında isalı köyünden DİCLE NEHRİ üzerinde bir köprü yapılması gerekmektedir.

Köprü sayesinden, 3 il yolu birbirine bağlanacak. Merdan köyünden Kurudere, Arapkent ve Savur yolu birbirine bağlantı kurarak, Barava bölgesinin gelişmesini sağlayacaktır.

İŞTE BU 4 MADDENİNDE YATIRIM PROGRAMINA DAHİL EDİLMESİNİ BİSMİLLİLER İSTEDİĞİ BELİRTİLDİ   

I M G 3250

YATIRIM PROĞRAMINDA OLANLAR 
1) Diyarbakır-Ergani yolunda KGM köprülü (lojistik) kavşağı tamamlanacak.
 2) Diyarbakır-Bismil-Batman yolu, Bismil şehir geçişi dahil olmak üzere 15 km tamamlanacak. 
3) Oğlaklı mevkiinde yapımı devam eden toplam uzunluğu 25,90 km olan toki konutları bağlantı yollarında 3,40 km’lik kesim tamamlanmış olup kalan kesimlerin yıl sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir.
 4) Diyarbakır-Mardin yolunda şehitlik kavşağı ile trt kavşağı arasında 16,40 km’lik kesimde 9,30 km’lik kesim tamamlanmış olup diğer kesimlerde çalışmalara devam edilecektir. 
5) Silvan barajı rölekasyon yolları kapsamında Kulp-Hamzalı yolunda 16 km’lik kesimin tamamlanması hedeflenmektedir
 6) Diyarbakır-Eğil yolunda kalan 11 km’lik kesimde (2,3 km’lik ziyaret yolu dahil) çalışmalara başlanılacaktır. 
7) Diyarbakır-Silvan yolunda üniversite köprülü kavşağı ile hani ayrımına kadar olan kesimde 4 adet kavşak teşkil edilecektir.

8) Bismil Diktepe köyü mevkiinden Batman Çayı'na kadar uzanan yol tek şeritli olmasından dolayı birçok kazaya sebebiyet veriyordu. Batman’da 14 yıldır yapılması beklenen çift şeritli yol yapım çalışmaları bitmek üzeredir.

I M G 3251

Ülkemizin karayolu ağına önemli kazanımlar sağlayacak yeni otoyol, bölünmüş yol, köprü, tünel projelerinin yapım, plan ve projelendirme çalışmalarını yürüten URALOĞLU aynı zamanda Karayolları Makine Parkının yenilenmesi, yerli ve milli araç kullanım oranının artırılması için araştırma geliştirme faaliyetlerine de özel önem vermektedir.

Muhabir: Sedat Erdinç