Savaşın her zaman çocuklar için yıkıcı sonuçlar doğurduğunu ifade eden Russell, "Gazze'de ise yapılan bazı tercihler korkunç sonuçlara yol açıyor. İhtiyaç duyulan insani yardımın ulaştırılmasını zorlaştırmak ve esirleri serbest bırakmamak bu tercihlerden sadece ikisi." dedi.

Yağmalama Değil, Hayatta Kalma Mücadelesi

Russell, Gazze'den gelen görüntülerde zor durumda olan insanların eylemlerinin yağmalama olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi. "Bu insanların ne kendileri ne de aileleri için yiyecek yok. Bu nedenle hayatta kalmak için bir şekilde yiyecek bulmaya çalışıyorlar." dedi.

Gazze'nin kuzeyinde durumun daha da vahim olduğunu belirten Russell, ulaşım yollarının tahrip olması nedeniyle kuzeye erişimin artırılması gerektiğini vurguladı.

Çocuklara Ulaşmak Zorundayız

Toplumun en savunmasız üyelerinin çocuklar olduğunu ve onlara bakmak için hepimizin sorumluluğu olduğunu söyleyen Russell, "Allah aşkına, çocuklara ulaşabilmeli ve onlara gerekli bakımı sağlayabilmeliyiz." ifadesini kullandı.

Russell, yerinden edilen ve ebeveynlerini kaybeden çocukların açlıktan ölmesine izin vermenin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kaynak: (İLKHA)