Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in abluka altında tuttuğu ve insani krizin derinleştiği Gazze Şeridi'nde çocuklara yardım ulaştırmanın acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. "Gazze'deki çocuklar için yardım ulaştırmak artık bir ölüm kalım meselesi!" ifadesi kullanılan açıklamada, bölgedeki kritik durum gözler önüne serildi.

UNICEF'in X platformunda paylaşılan açıklamada, Gazze'de su, gıda, ilaç ve yakıt gibi temel ihtiyaç maddelerinin eksikliği ve acil yardım ihtiyacının altını çizildi. Gazze'deki insanların kurtarılması ve acılarının dindirilmesi için en etkili çözümün ateşkes olduğu vurgulandı.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin de dikkat çeken açıklamaları mevcut. Lazzarini, İsrail'in saldırıları ve ablukası nedeniyle Şubat ayında Gazze'ye giren insani yardım miktarında bir önceki aya göre %50 düşüş yaşandığını bildirdi. 23 Ocak'tan bu yana Gazze'nin kuzeyine yardım ulaştırılamadığı da açıklanan bilgiler arasında.

Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırımla yargılanan İsrail'in engellemeleri, bölgeye yeterli yardım ulaştırılmasını engelliyor. Filistinliler, İsrail saldırıları ve derinleşen açlıkla boğuşurken, derme çatma çadırlarda kısıtlı imkanlar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze'nin kuzeyinde ekmek ve un dahi bulunamadığı, insanların hayvan yemi tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

Editör: Özgür Ağar