UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, BM'nin 78. Genel Kurulu Başkanı Dennis Francis'e gönderdiği bir mektupta, Gazze'deki koşullara ilişkin uyarılarda bulundu.

Gazze Şeridi'nde olağanüstü insani ihtiyaçların yaşandığı bir dönemde, işgal altındaki "İsrail"in defalarca ajansın sonlandırılması talebinde bulunduğunu vurgulayan Lazzarini, ayrıca birçok bağışçı ülkenin bağışlarını dondurduğunu hatırlattı.

Bu sebeplerle UNRWA'nın "tehlikeli bir noktada olduğunu" dile getiren Lazzarini, 16 bağışçı ülkenin toplam 450 milyon doları askıya almasının, ajansın bölgedeki operasyonlarını Mart ayından itibaren ciddi şekilde etkileyeceğini ifade etti.

Lazzarini, son dört ayda Gazze Şeridi'nde 150'den fazla UNRWA binasının bombalandığını, bunun sonucunda 390'tan fazla ajans personelinin yaşamını yitirdiğini, 1300'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

ABD'nin yanı sıra birçok ülkenin, işgalci Siyonist rejimin hedef göstermesinin ardından 26 Ocak'ta UNRWA'ya sağlanan fonları durdurduğunu duyurmuştu.

UNRWA, 1949'da BM Genel Kurulu'nun kararıyla kuruldu ve adil bir çözüme kadar Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki beş faaliyet alanında mültecilere yardım ve koruma sağlama görevi aldı.

Kaynak: (İLKHA)