a1-3000x1742.jpg

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde “Uyanış Gençlik” mottosuyla faaliyet gösteren Akademi Lise öğrencileri, Mekke'nin fethedilmesinin 1391’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mekke’nin fethi ile ilgili yapılan sinevizyon gösteriminin ardından Akademi Lise eğitmen ve öğrencilerinden oluşan ilahi grubu birbirinden güzel ezgiler seslendirdi. Öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

a11-3000x1811.jpg

Programda konuşma yapan Araştırmacı Yazar Abdulaziz Yatkın, Peygamber Efendimiz ve Mekke’nin Fethi ile ilgili bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Yatkın, Mekke’nin fetih edilmesinin dünyanın en önemli kilometre taşlarından ve tarihin en büyük hadiselerinden biri olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen ise yedi mümin gencin uyanışını simgeleyen “Uyanış Gençlik” mottosuyla yola çıktıklarını, çalışmalarında ülkesini, milletini ve şehrini seven aidiyet duygusu olan bireylerin yetişmesi için gayret ettiklerini kaydetti.

a10-3000x1889.jpg

Programda, il genelinde yapılan hafızlık yarışmasında birinci olan Sur Akademi Lise öğrencisi Eyyüp Furkan Eşlik’e plaket verildi.

Etkinlik, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi