Dünya genelindeki ekonomik dalgalanmalar, dolar ve altın gibi değerli metallerde belirsizliğe neden oluyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, doların güçlenmesine neden olan faktörleri analiz ederek, yatırımcıları bilgilendirdi. Altın ise, geleneksel güvenli liman olmasına rağmen, son dönemde yaşanan dalgalanmalarla yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor.

Bitcoin ve Euro da dalgalanmalar yaşıyor

Kripto para piyasasının önde gelen aktörlerinden biri olan Bitcoin, son günlerde büyük dalgalanmalar yaşıyor.

Geçer, Bitcoin'in riskli bir yatırım aracı olduğunu belirterek, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Euro ise, Avrupa Birliği'ndeki ekonomik ve politik belirsizlikler nedeniyle dalgalı bir seyir izliyor.

Uzmanlar yatırımcıları uyarıyor

Küresel ekonomik ortamın belirsizliği devam ederken, uzmanlar yatırımcıları uyarıyor. Geçer de bu uyarılardan birini yaparak, yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Özellikle Bitcoin, altın ve dolar gibi yatırım araçlarında yaşanan belirsizlikler, yatırımcıları karar verme aşamasında zorluyor.

Dolar şu anda ne kadar?

Serbest piyasada doların güncel durumu da takip ediliyor. Bugün itibariyle dolar, 32.2023 TL'den alınıp 32.2109 TL'den satılıyor.

Doların son günlerdeki seyri, yatırımcılar tarafından yakından izleniyor ve Geçer'in tahminleri doğrultusunda piyasalarda hareketlilik yaşanıyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)