Ramazan ayında oruç tutarken diyet yapılıp yapılamayacağına ilişkin sorunun kişiye özel olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Uzmanlar, Ramazan ayında sağlıklı beslenme üzerine önemli ipuçları verdi.

Uzmanlar, özellikle iftar ve sahur dönemlerinde yapılan bazı hatalara dikkat çekti. Özellikle iftar ve sahur dönemlerinde yapılan bazı hatalara dikkat çekti., normalde düzenli beslenen ve sık sık atıştıran kişilerin bu ayda besin alımının sınırlanmasıyla kilo verebileceğini ifade etti. Ancak, günlük alınan kalorinin iftar ve sahur arasında dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Sahurun önemine dikkat çeken Uzmanlar, sahurun mutlaka yapılması gerektiğini ve bu öğünün atlanması durumunda baş ağrısı, tansiyon ve kan şekeri dengesizlikleri gibi sağlık sorunlarının yaşanabileceğini belirtti. Sahurda protein ve kalsiyum açısından zengin besinlerin tercih edilmesinin önemine değindi.

İftarda ve sahurda sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Uzmanlar, özellikle sahurda işlenmiş ve aşırı tuzlu besinlerin tüketilmemesi gerektiğini, doğal ve sade beslenmenin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

İftar öğününde ise yemeğe çorba ve salata ile başlanmasının ve ana yemek seçiminde dengeli bir beslenme anlayışının benimsenmesinin önemine değindi.

Uzmanlar ayrıca, iftar ve sahur dönemlerinde sıkça tüketilen asitli ve şekerli içeceklerin yerine ev yapımı şekersiz komposto, limonata ve ayran gibi alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Muhabir: İrfan Gültekin