Elazığ'da 2.050 TL olan hazır beton fiyatlarının Adıyaman'da 2.950 TL'ye yükselmesine tepki gösteren dernek üyeleri, konuyla ilgili yetkililerden yardım istediklerini belirtti.

Adıyaman İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bayram Doğru, yapılan zamların Adıyaman halkını ev yapma veya satın alma konusunda büyük mağduriyetlerle karşı karşıya bırakacağını vurguladı.

Beton fiyatları %200'den fazla arttı

Doğru, "Devletin, deprem sonrası şehirleri yeniden inşa etmek için harcadığı çabalar devam ederken, beton firmalarının bu çabalara zarar vermek ve kârlarını artırmak amacıyla sürekli zam yapması kabul edilemez.

Deprem sonrası yaşanan felaketten bu yana beton fiyatları %200'den fazla arttı. İnşaat sektörünü etkileyen 250'den fazla sektörü etkileyen bu zamlar, ev sahibi olma hayalini bitirmiştir" dedi.

Başkan Doğru, "6 Şubat depreminde 70 TL olan çimento torbasının bugün 185 TL'ye çıktığını görmekteyiz. Bu keyfi zam, konut inşaatının ana maddesi olan çimento fiyatlarındaki artışın sektörü derinden etkileyeceğini göstermektedir. Bu durum, TOKİ konutlarının maliyetini etkileyerek vatandaşın konut sahibi olma hedefini erteleyecektir" şeklinde konuştu.

Adıyaman'ın, betonun üretildiği santrallere ve malzeme kaynaklarına olan yakınlığına rağmen, bölgede en yüksek fiyatla beton satılan bir il konumunda olduğunu ifade eden Doğru, bu durumun Adıyamanlıların mağduriyetine sebep olduğunu belirtti.

Son olarak, Doğru, Adıyamanlıların, beton firmalarının zamlarını geri çekmesi için yetkililerden destek istediğini ve bu konuda gerekli girişimlerin yapılmasını talep ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA