VAN - Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremlerden sonra oluşan panik, korku ve soğuk havaların etkisiyle Van'ı terk etmek zorunda kalan binlerce Vanlı terk ettikleri memleketlerine dönmeye devam ediyor.

"Kara Kışa Rağmen Geri Dönüşler İse Hız Kesmiyor"
Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız yazıhane işletmecilerinden Murat Topçu, kentten gidişlerin tamamen durduğunu ancak geri dönüşlerin çok yoğun olduğunu belirterek, "Şu an kenti terk eden pek kimse yok. Gidişlerdeki yolcu kapasitemiz şu an deprem öncesinin bile altına düştü. Giden araçlarımızın çoğunda boş yer bulmak mümkündür. Ancak geri dönüşlerde ise çok büyük bir yoğunluk var. Özellikle şu anda İstanbul, Ankara, Adana göçlerin en yoğun yaşandığı büyük illerde bizleri arayıp dönüş için bilet talep eden vatandaş var. Yani gidişler tamamıyla durdu ve kara kışa rağmen geri dönüşler ise hız kesmiyor" dedi.

"Büyük İllerde Ek Sefer Başlattık"
Özellikle büyük illerde ek seferler başlattıklarını aktaran firma işletmecisi Murat Topçu, "İstanbul başta olmak üzere birçok büyük ilde ek seferler başlattık. Buna rağmen 3, 4 güne kadar hiç boş yerimiz yoktur" dedi.

(Murat Dalgın - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi