İkinci el telefon satan ve tamirini yapan iş yerlerinin vitrininde 400 liraya kadar alıcı bulan tuşlu telefonların hurdası da yedek parça amacıyla kullanımından dolayı sahibine para kazandırmaya başladı.

Tuşlu telefonları; askere gidenlerin, lise öğrencilerinin ve dokunmatik telefonlardan bıkanların aldığını ifade ede telefon satıcıları, fiyatı 400 liradan başlayan tuşlu telefon satışlarından memnun olduklarını söyledi.

"Hem şarjları uzun sürüyor hem şebekeleri iyi"

Tuşlu telefonların fiyatlarının dokunmatik telefonlara göre daha uygun olduğun belirten Telefoncu Aydın Üzümcü, "Şu an bizde bulunan tuşlu telefonların sıfır fiyatı 400 TL'dir. Ama en uygun dokunmatik telefonların ikinci eli bile bin 500 liradan başlayıp 75 bin TL'ye kadar yükselebiliyor. Fiyat olarak tuşlu telefonlar daha uyguna geldiği için cazip geliyor. Telefon piyasası durgun olmasına rağmen tuşlu telefon alanlar var." dedi.

"Dokunmatik telefonlardan bıkanlar tuşlu telefon alıyor"

Son 2-3 aydır tuşlu telefonlara rağbetin arttığını ifade eden bir diğer telefon satıcısı Alaattin Atayibiş;

"Tuşlu telefonları en çok yaşlılarımız, askere gidenler, öğrenciler ve şebekesi iyi çektiği için köylüler tercih ediyor. Geri dönüşümleri de var. Fiyatları ucuzdur. Batarya ömrü uzun sürüyor. İki üç aydır tuşlu telefonlara rağbet var. Dokunmatik telefonlardan bıkanlarda tuşlu almaya başladılar. Tuşlu telefonların satışları iyidir. Tuşlu telefonların sıfır fiyatları da 400-450 lira, ekinci elleri ise 200-300 lira arasında değişiyor. Tuşlu telefon alanlar memnun kalıyorlar." diyor.

Kaynak: İLKHA