Elazığ’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Diyarbakırlı 26 yaşındaki Emrullah Dirik’in 9 günlük yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Acılı ailesi, oğullarının organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu.

Kaza, 1 Eylül’de Elazığ’da meydana geldi. Motokurye olarak çalışan Dirik’e paket teslimatı için yola çıktığı sırada kamyon çarptı.

9 gün yoğun bakımda kaldı

Kazada ağır yaralanan Emrullah Dirik, hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

9 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Dirik’in beyin ölümü gerçekleşti.

Aile, büyük acıya rağmen Emrullah’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Elazığ’da gerçekleştirilen işlemlerin ardından alınan 4 organ, nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı.

Aile ikinci kez evlat acısı yaşadı

A W785347 04

Dirik ailesinin daha önce de Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir evladını kaybettiği öğrenildi.

Emrullah Dirik’in ağabeyinin Kahramanmaraş’ta bir çimento fabrikasında çalışırken depremde hayatını kaybettiği ve vefat ettiğinde kardeşi Emrullah gibi 26 yaşında olduğu belirtildi.

“Bir organ bir candır”

A W785347 03

Emrullah Dirik’in amcasının oğlu Erman Dirik, gencin haftada 3 gün İŞKUR üzerinden çalıştığını, diğer günlerde ise kuryelik yaptığını söyledi.

Kazanın paket teslimatı sırasında meydana geldiğini belirten Dirik, “Beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi, annesi, babası, ablası ve kardeşleri karar alıyor, bütün organlarını bağışlıyor.” dedi.

Organ bağışının önemine dikkat çeken Dirik, “Gönül ister ki herkes bu organ bağışına katılsın. Bir organ bir candır. Ailesi bunu insanlık görevi olarak yaptı.” ifadelerini kullandı.

Ergani’de gözyaşlarıyla toprağa verildi

A W785347 01

Organ bağışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Emrullah Dirik’in cenazesi memleketi Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Kortaş köyüne getirildi.

26 yaşındaki Dirik, kılınan cenaze namazının ardından ailesi, yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: (İHA)