02 Ağustos 1999 yılında, Gece saat 23:00 civarında. 49 yaşında Tepe Beldesinden Bismil'e evine giderken Gergeri mevkide trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Merdanoğlu, iyi olarak vasıflandırılmasına yol açan mânevî nitelikleri, huyları ve bunların etkisiyle ortaya konan iradeli bir kişiliğe sahipti. Halkına yardım etmesini seven, iyi niyetli biriydi.

Tarihi geçiş yolları üzerinde bulunan Bismilde pek çok ilim ve siyaset adamına ev sahipliği yapmıştır. İşte bunlardan biride Mehmet Merdanoğlu’dur.

Siyasi çizgisi İslam muhafazakar bir yapıda olan Mehmet Merdanoğlu, dürüstlük ve doğruluk çizgisinden ayrılmadan, Bismilde siyaset yaptı.

02 Ağustos 1999 yılında, Gece saat 23:00 civarından Tepe beldesinden taziye ziyareti dönüşünde, Bismil’e giderken Gergeri tepesinde trafik kazasında yaşamını yitirdi.

a6eb426b-6a65-4019-9e35-b620e6324d2f.jpeg
H.Mehmet MERDANOĞLU (1981-83 Atama ile)-(1983-87-1994-1999 - 2 dönem Bismil Belediye Başkanlığı yaptı. Anavatan partisinde Diyarbakır Milletvekili Adayı oldu. Ama milletvekilliğine seçilemedi. Yıllarca siyasetin içinde yer aldı.

Mehmet Merdanoğlu, Ak partide 2 dönüm Milletvekili yapan Ali İhsan Merdanoğlu’nun abisi ve Deva partisi Bismil ilçe Başkanı Şükrü Merdanoğlu ve Murat Merdanoğlu’nun babasıdır.

Bismilde Merdanoğlu aile lideri olan Hacı Mehmet Merdanoğlu, yıllardır edindiği bilgi birikim ve tecrübesiyle Bismil hakkına hizmet etti.

Tepe Beldesinde dayısının oğlu Ahmet Çelebi 1999 yılında Tepe Belde Belediye Başkanı olmasında, Bismil Belediye Başkanlığında edindiği tecrübe ve bilgilerini dayısının oğlunada aktardı. Vefatına kadar yanında ayrılmadı.

Esentepe Mah. 1235. Sok. No:11 Bismil/Diyarbakır adresinde onun ismi okula verildi. Okulun ismi Mehmet Merdanoğlu İlkokuludur.

Oğlu Şükrü Merdanoğlu sosyal medya hesabında babası hakkında yazdığı; Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte !

23 yıl oldu..

Sen 49, ben 27 yaşındayken..

Bıraktığın mirasın ve yüklediğin sorumluluğun ağırlığını, omuzlarımda his ediyorum.

Pişman değilim ve asla vazgeçmeyeceğim.

Devrettiğin bayrağı, ölünceye kadar taşıyacağıma söz veriyorum.

Mekânın cennet, makâmın firdevs olsun. Dedi.

Vefatının 23’ci senesinde Bismil Haber Gazetesi olarak Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi