Yeni sistem ile veliler, e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden öğretmenlerle görüşmek için randevu alabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, birçok Batı ülkesinde uygulanan ve okul müdürü ile öğretmenler için randevu sistemi oluşturulması yönündeki talimatının ardından MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "veli randevu sistemi" ile veliler, çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını önceden ayarlayabilecek.

Öğretmenlerin Boş Zamanlarına Göre Randevu Alınabilecek

Veli-randevu sistemi ile okul yöneticileri, öncelikle öğretmenlerin müsaitlik durumlarını belirleyecek.

Veliler, okulun internet sitesine e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak, sistemde öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talep edebilecek.

Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek.

Veliler, sisteme giriş yaptıktan sonra randevu talep etmenin yanı sıra aktif ve eski randevularını da görebilecek ve günü gelmemiş randevularını iptal edebilecek.

Editör: Basri Akaydın