Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere ilişkin ittifak stratejisini duyuruyor.

Fatih Erbakan'ın vurguladığı noktalar şunlar:

Bu anlaşma metniyle prensiplerimizden ödün vermedik, başka bir beklentimiz olmadı. Ancak üzülerek gördük ki 14 Mayıs için belirlediğimiz anlaşmada yazılanların aksine bir durum ortaya çıktı. 2024 bütçesi, emeklilerin ve düşük gelirlilerin durumu bunun en açık göstergesidir. Zam artışları da bunun diğer bir işaretidir. İsrail meselesinde hükümetin atılacak bir adımı olmadığını da üzülerek görüyorum. İsrail Büyükelçisinin kovulması, Tel Aviv'deki büyükelçimizin geri çağrılması.

Müzakere sürecinde karşımıza 5 neden çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs'tan farklı olduğunu fark ettik. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu.

Önceliğimiz milletimizin beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizi ittifak içinde görmek istediğini dikkate alarak Cumhur İttifakı'na dahil olmuştuk, ancak bu seçimde milletimiz ittifak istemiyor.

'TEŞKİLATLARIMIZ İSTEMİYOR'

İkinci neden, teşkilatlarımızın da ittifak içinde yer almak istememesiydi. Önceki seçimde teşkilatların %60'ı istemiyordu, bu seçimde %95'i istemiyor.

Üçüncüsü, bu seçimleri bir beka seçimi olarak görmüyoruz.

Dördüncü neden, 14 Mayıs'taki karşı blokun bu seçimlere ittifak olarak girmemesiydi. Karşı blokta böyle bir birleşme olmadığı için burada da ittifak yapılmasının ciddi bir gereklilik olarak algılanmadığına inanılıyor.

Beşinci neden, AK Parti ile yürütülen görüşmelerde adil tekliflerle karşılaşılmamasıdır. İyi niyetle müzakereleri yaptık, ancak adil ve dengeli bir teklif alamadık.

Eğer İstanbul ve Ankara'nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyorsak, o zaman muhataplarımızdan da bu tavrı görmemiz gerekiyordu.

AK Parti ile bu seçimlerde ittifak yapmama kararı aldık ve Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarımızı destekleyeceğiz.

78223095

Kaynak: (Haber Merkezi)