Yerel seçimlerle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimi adımlarını sürdürüyor.

Takvim doğrultusunda, seçime katılma yetkisine sahip siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini sundu.

İl ve ilçe seçim kurulları, siyasi partilerin sunduğu aday listelerini değerlendirerek eksiklikleri belirledi. Eksikliklerin giderilmesinin ardından geçici aday listeleri yayımlandı.

Geçici aday listelerinin incelenmesinin ardından siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri tamamlayarak ilgili seçim kurullarına bildirdi.

Siyasi partilerin ve bağımsız adayların kesin listeleri, bugün il ve ilçe seçim kurulları tarafından duyuruldu. Listeler, il ve ilçe seçim kurulu binalarında ilan edildi.

Adayların duyurulmasının ardından, adaylıktan istifa edilmesi, seçim sonrasına kadar dikkate alınmayacak olsa da, seçildiklerinde istifaları geçerli olacak ve yerlerine sıradaki adaylar seçilmiş kabul edilecek; ölüm durumunda ise aynı süreç işleyecek.

Listelerin duyurulmasının ardından, il seçim kurulları birleşik oy pusulalarının basımına başlayacak. Basım süreci tamamlandıkça pusulalar, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına plan dahilinde gönderilecek.

Kaynak: (AA)