Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı ve yaz tatili için yola çıkacak sürücülere araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak, "Otomobillerin motor, lastik, far, egzoz, fren, akü, klima, silecek, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerinin yapılması, varsa eksikliklerin giderilmesi ve aksaklıkların ortadan kaldırılması güvenli sürüş için hayati önem taşır." dedi.

Ülkede meydana gelen trafik kazalarının yüzde 88'inin sürücü hatalarından kaynaklandığını hatırlatan Erkoç, "Bu yıl itibarıyla ülkemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı 30 milyona yaklaştı. Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla vatandaşlarımız memleketlerine, yazlıklarına gitmek isteyecek ve birçoğu özel araçlarıyla yola çıkacaktır." dedi.

Erkoç, tatil döneminde yola çıkacak sürücülerin dikkat etmesi gereken hususları vurgulayarak, "Bayram tatilinin olumsuz sonuçlanmaması için yola çıkmadan önce araçlarımızın periyodik bakımını yaptırmak hayati önem taşır. Otomobillerin motor, lastik, far, egzoz, fren, akü, klima, silecek, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerinin yapılması, varsa eksikliklerin giderilmesi ve aksaklıkların ortadan kaldırılması güvenli sürüş için büyük önem arz eder." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA