Dereağzı mevkisinden arkadaşlarıyla birlikte Marmara Denizi'ne açılan 31 yaşındaki Ulusoy, oltasına takılan trakonya balığının dikeninin parmağına batmasıyla fenalaştı.

Parmağında başlayan uyuşma, kısa sürede vücudunun sol tarafına yayılan Ulusoy, arkadaşları tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan iğne ve serum tedavisinin ardından kendine gelen Ulusoy, daha sonra taburcu edildi.

Burak Ulusoy, gazetecilere yıllardır denize girdiğini ve balık tuttuğunu, ancak ilk kez böyle bir olay yaşadığını belirtti.

Daha önce trakonya balığını hiç görmediğini ifade eden Ulusoy, "Balığın zehirli olabileceğini düşündüm. Aslında doğrudan temas etmedim, balık teknenin içine düştü. Onu almak için eğildiğim sırada parmağımı soktu. Tarifi mümkün olmayan bir acı hissettim. Sol tarafım tamamen uyuşmaya başladı. Hastaneye giderken durumum daha da kötüleşti, mide bulantısı yaşadım. Hastaneye ulaştığımızda serum bağladılar ve alerjik iğne yaptılar," dedi.

"Tekne Sahipleri Mutlaka Amonyak Bulundurmalı"

Ulusoy, ilk başta balığı mezgit zannettiğini söyledi.

Trakonya balığının başının üstünde ve vücudunun yanlarında pek görünmeyen iğneleri olduğunu belirten Ulusoy, bu balığın sinir sistemine direkt etki ederek sakat bırakma veya öldürme riski taşıdığını ve temas edenlerin hemen en yakın hastaneye gitmesi gerektiğini vurguladı.

Toplumda trakonya balığının tehlikeleri hakkında yeterli bilgi olmadığını dile getiren Ulusoy, "Denizde bu balık genellikle ağa takılırmış ve kumun altında bulunurmuş. Bunu başıma gelen olaydan sonra yaşlı balıkçı ağabeylerimle konuşurken öğrendim. İnsanlar kumda yürürken veya denize girerken bu balığın dikenlerine maruz kalabilirler. Amatör balıkçılar da balığı tanımadan temas ettiklerinde bu tehlikeyle karşılaşabiliyorlar. Tekne sahiplerinin mutlaka amonyak bulundurması gerekiyor. Denizden çıkana kadar amonyakla acil müdahale yapılması gerekiyor. Başıma böyle bir olay geldi ve tecrübe kazandık. Hastaneye gittiğimde acildeki çalışanlar şaşırdı, onlar da bu durumu sıkça yaşamıyorlarmış," dedi.

Kaynak: AA