Fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batan gemideki 12 kişilik mürettebattan 5'inin cansız bedenine ulaşılmış, 7 kişiden ise haber alınamamıştı.

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kurumlar tarafından denizden, Erdemir Limanı yoğunlukta olmak üzere liman içi ve dışı ile sahil şeridinde arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde batık geminin enkazını kaldırma işlemleri de sürerken, aynı tarihte fırtınada ikiye bölündükten sonra karaya oturan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da devam ediyor.

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan "Kafkametler" gemisinin batması, denizcilik camiasında büyük üzüntü yaratmıştı. Kayıp 7 mürettebatın aileleri ise her gün umutla haber bekliyor.

Arama çalışmalarının 100. gününe girmesine rağmen kayıp mürettebata dair herhangi bir ize rastlanmaması endişeleri artırıyor. Yetkililer, arama çalışmalarının enkaz kaldırma işlemleri tamamlanana kadar devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: (İLKHA)