Adıyaman'da 12 gün önce çarşıya gitmek üzere evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Elvan Yücetaş, Şanlıurfa'da bulundu. Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda ulaşılan Elvan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Elvan Yücetaş, 28 Eylül sabahı çarşıya gitmek amacıyla evinden ayrıldı. Kızlarından uzun süre haber alamayan Yıldız ve Abdurrahman Yücetaş çifti, 112 Acil Çağrı Merkezine başvurarak kayıp ihbarında bulundu.

Polis ekipleri Şanlıurfa'da buldu

A W807275 01-1

Ailenin ihbarı üzerine Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Elvan'ın bulunması için çalışma başlattı.

Yürütülen araştırmalar sonucunda 16 yaşındaki Elvan'ın Şanlıurfa il merkezinde olduğu belirlendi. Polis ekipleri, kaybolmasından 12 gün sonra Elvan'a ulaştı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Bulunmasının ardından sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Elvan'ın, kayıp olduğu süre boyunca Şanlıurfa'daki parklarda uyuduğu öğrenildi.

Çocuk koruma kuruluşuna teslim edilecek

A W807275 01-1

Elvan'ın, bulunmasının ardından ailesiyle görüşmek istemediğini ifade ettiği belirtildi.

Gerekli araştırma ve işlemlerin tamamlanmasının ardından 16 yaşındaki Elvan'ın Şanlıurfa'daki çocuk koruma kuruluşuna teslim edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Olayla ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: (İHA)