Bugün Dünya Çiftçiler günü olduğunu unutmayan Ak parti Bismil ilçe başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın oldu. 

Başkan Özaydın, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remzi Çekiç’i ziyaret etti. 

I M G 5551

Ak parti İlçe başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte; 14 Mayıs emekçi çiftçiler günü münasebetiyle ilçe tarım ve orman müdürü Remzi Çekic’i ziyaretlerde bulundu. 

İlçe Başkanı Özaydın, 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü mesajında, Emekleriyle toprağı yoğuran, sezonları süresince alın terini eksik etmeyen, emeklerini, üretime dönüştüren tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlarım.  Diye konuştu. 

 Özaydın, Çiftçiler Günü dolayısıyla bereketli Bismil topraklarında emeği, üretimi, tarımı ve hayvancılığı konu alan seminerler yapılması gerektiğini altını çizerek, Bismil’de sulama kanalları bitmesi durumunda bölgenin üretimde birincilik haline geleceğini ifade etti 

Tarımın ve gıdanın, savunma sanayisi kadar önemli olduğu bir dönemin yaşandığına değinen Özaydın,  Türkiye'nin gıdada kendi kendine yeterli olabilmesi için üretimin sürmesi gerektiğini ifade ederek, pandemide hepimiz gördük. Her ülke kendi tarımsal ürününü kendine sakladı ve dışarıya satmadı. İşte bunları ülkemizde tekrar yaşamamak için bizim çok güçlü silahlarımız var, geniş coğrafyamız, verimli topraklarımız ve üretmeye sevdalı çiftçilerimiz var. 

Üretmeye devam eden kahraman çiftçilerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularla kutluyorum. Gününüz kutlu, ürününüz bol ve bereketli olsun." dedi.

I M G 5549

Çekiç, Tarlada izi olmayanın sofrada yüzü olmaz, 

Dünya Çiftçiler Günü, ülkemiz tarımının ve ona emek katan üreticilerimizin değerini hatırlaması açısından da çok önemli olduğunu altını çizen Bismil Tarım ve Orman Müdürü Remzi Çekiç. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her platformda ifade ettiği gibi, 21'inci yüzyılda da tarım ve gıda; su, enerji ve teknolojiyle beraber stratejik sektör olma konumunu sürdürmekte olup güçlü bir ülke kendini tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında ispatlamış olan ülkedir.

Bu doğrultuda 'Tarlada izi olmayanın sofrada yüzü olmaz' şiarından yola çıkarak toprağımıza gönül verip çalışmayı siz değerli çiftçilerimizin hedefi doğrultusunda, İlçe Müdürlüğü olarak  bereketli yarınlar için, Tarım Bakanlığımız her zaman çiftçinin yanında olmuştur. Biz Tarım bakanlığı personeli olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olduğumuzu ve mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Diye konuştu. 

Muhabir: Sedat Erdinç