Vali Ali İhsan Su, DEM Partili Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Emin Akın ve kent protokolünün katıldığı program ile başladı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı yunus polisleri zeybek oynadı ve oyun sonunda Türk bayrağı açtı. Vali Su, farklı branşlarda başarı sağlayan milli sporculara ödüller verdi.

I M G 5675

Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürlüğü personelleri tarafından Kürtçe müzik eşliğinde ‘Arbane Bendir’ ile Dicle Üniversitesi Halk Dansları Grubu tarafından horon gösteri ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Dans grubu tarafından Zeybek oyunu büyük alkış aldı.

I M G 5674

Bismil’de program Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda yapıldı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri düzenlenen programla kutlandı.

Bismil İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda  devam eden program saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başladı.

I M G 5671

Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapması sonrası izleyenleri resmen büyüleyen bir 19 Mayıs programı gerçekleşti.

I M G 5672

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramı etkinlikleri, ilçe kaymakamı Enver Hakan Zengince, Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, İlçe Emniyet müdürü Hasan Turan, ilçe jandarma komutanı Yüzbaşı Adem Güneş, İlçe müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, Ak parti ilçe başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın, MHP ilçe başkanı Sait Akan, BBP ilçe başkanı Ramazan Karatay, Şehit Aileleri derneği başkanı Kemal Türk ve ilçe STK’nın ve vatandaşların katılımlarıyla kutlandı. 

I M G 5673

 19 Mayıs haftasında yapılan etkinliklerde dereceye girenlere kupa ve ödüllerinin verilmesinin ardından protokol ve sporcuların fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi