Malatya'da Kura ile Konut Teslimi

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. 6 bin 181 konutun kura çekimi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla gerçekleşti.

Hedef 200 Bin Konut

Bakan Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yerlikaya, "Her ay 15-20 bin konut ve köy evini siz kıymetli hak sahipleriyle buluşturacağız. Yılsonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini Allah'ın izniyle hak sahiplerimize teslim edene kadar durmadan dinlenmeden çalışacağız." dedi.

Toplam Hak Sahibi Sayısı 389 Bin

Malatya'da 69 bin 471 konut, 8 bin 163 iş yeri ve 2 bin 587 ağıl olmak üzere toplam 80 bin 221 hak sahibi olduğunu belirten Yerlikaya, "Bugün sizlerle beraber 5 bin 140'ı il ve ilçe merkezlerimizde bin 41'i de kırsalda olmak üzere toplam 6 bin 181 konutumuzun kurallarını çekip siz kıymetli hak sahiplerine vereceğiz." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya Yil Sonuna Kadar 200 Bin Konutu Teslim Edecegiz Bfa923Ca

Deprem Bölgesinde Hayat Normale Dönecek

Yerlikaya, deprem bölgesinde hayat yeniden normale dönene kadar ellerini halktan bir an olsun ayırmayacaklarını vurguladı. Yerlikaya, "Malatya'mızı çok daha güçlü bir şekilde Allah'ın izniyle yeniden ayağa kaldıracağız. Yeniden aziz milletimizin göz bebeği yapacağız. Malatya'mız için gece gündüz, kar kış demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların Ardından Anahtar Teslimi

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasının ardından kurada çıkan hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Tören, İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Kaynak: (İLKHA)