Depremin Mali Yükü 110 Milyar Doları Buldu

11 ili etkileyen depremin mali yükünün 110 milyar dolara yakın olduğunu belirten Bakan Muş, hükümetin depremden etkilenen şehirleri ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştığını söyledi. Muş, tarihin en büyük enkaz kaldırma ve yeniden imar operasyonunu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a 300 Milyon Lira

Bakan Muş, daha önce depremden en çok etkilenen iller için 100'er milyon liralık kredi ve finansman desteği müjdesi verdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

"4 gün önce Malatya'da deprem bölgesini ziyaret etmiştik. Orada da bölge esnafı için 100 milyon liralık bir finansman müjdesini TESKOMB kanalıyla açıklamıştık. Bugün Kahramanmaraş'ta da bir müjde vermek istiyoruz. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman vilayetlerimizdeki esnaf ve sanatkarlarımız için TESKOMB kefaletiyle bu 3 vilayete 100'er milyon lira yani toplam 300 milyon lira daha finansman desteği sağlayacağız."

Malatya'yı da Dahil Edince 400 Milyon Lira

Malatya'yı da ilave ettiğimizde toplam 400 milyon liralık bir destek paketi sunulduğunu belirten Muş, bu desteğin en kısa sürede 4 vilayete gönderileceğini söyledi.

Yüzde 26 Faizle 5 Yıllık Vade

Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkarlar için hayırlı olmasını dileyen Muş, "Bölge ekonomisine katkı yapacaktır, can suyu etkisi meydana getirecektir." dedi.

Editör: Özgür Ağar