AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, döviz üzerinden oluşturulmak istenen olumsuz havaya karşı, ülke ekonomisine destek amaçlı döviz bozdurda kampanyası başlattı.

Son günlerde 3,44 TL seviyelerini gören ve şu sıra 3,41'e gerileyen doların yükselişini önlemek amacıyla başlatılan kampanyada Diyarbakır’ın Sur ilçesinde partililer ve vatandaşlar Döviz Bürosu'nda ellerindeki Dolar ve Euro'ları bozdurdu.

Döviz bürosu önünde toplanan kalabalık, 1”5 Temmuz’da 1 dolarlık adamları bozduk, bugün yüz doları bozarız”,  “Bombalarınız yenemedi, dolarınız mı yenecek”, “Kıblesi dolara endeksli beyler, yenileceksiniz”, “Dolar için vatanı satanlar, vatan için dolar satanları anlayamazlar” yazılı pankartlar açtı.

Başlattıkları kampanya hakkında konuşan AK Parti il başkanı Muhammed Akar, kampanyanın ekonomik kriz senaryoları çizenlere karşı bir cevap niteliğinde bir kampanya ve destek çalışması olduğunu söyledi.

Bazı uluslar arası çevrelerin Türkiye’de döviz üzerinden bir spekülesyon oluşturmaya çalıştığını söyleyen Akar, “Bu felaket tellalleri, ülkede ekonomik sıkıntı veya kriz olacağını söylüyor. Herkes biliyor ki, ülke ekonomisi sağlam bir zemindedir. Bu felaket tellalları rüyasında ekonomik kriz görüyor.” dedi.

Akar konuşmasının devamında, “Uluslar arası çevrelerin desteklediği Türkiye karşıtı kampanyaya biz de 15 Temmuz ruhuyla sahadayız. Hayırlı bir çalışma içerisindeyiz. Bu kampanyayı başlatan Diyarbakır halkıdır. Kimin elinde ne varsa, bozdurup Türk lirasına çevirecek ve Sur ilçesinde harcayacağız.” ifadelerini kullandı.

Akar şu ifadeleri kullandı: “Biz işsizliği azaltacak, istihdamı arttıracak, ekonomik bünyemizi kuvvetlendirecek reformları sürdürmekteyiz. Diyarbakır’a yatırım yapmak isteyen insanlar gelip gidiyor. Daha buraya gelmeden önce bir yatırımcı kardeşimiz Trabzon’dan buraya gelip Diyarbakır’a katkı sağlamak istediğini, Diyarbakır’ın işsizlerine sahip çıkmak istediğini söyledi. Türkiye’nin başka bölgelerindeki insanlarımıza da Diyarbakırlı kardeşlerimize de biz bu çağrıda bulunuyoruz. Herkes gelsin, bu imkânlar, teşvik paketi kapsamında kendilerine verilecek, Valilik ve ilgili kurumlar bu konuda çalışmalarını yürütmektedirler. Sur ile ilgili çalışmalar artık somut sonuç ortaya koyacak noktaya gelmiştir. İnşallah Sur’daki esnafımızın da buradaki vatandaşlarımızın da yüzü gülecek. Biz bunların hepsini TL ile yapacağız.” şeklinde konuştu.

Akar ve beraberindeki heyet ellerindeki dövizleri bozdurduktan sonra Sur ilçesinde alışveriş yapmak üzere buradan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi