Aziz Yıldırım'ı yargılayan 16. Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, "Tahliye haberi yalan! Ben de sizden duyuyorum, öyle bir şey yok" derken Faik Işık da "Pazartesi günü 'Kanun Yararına Bozma' maddesinin Aziz Bey'e uygulanması için dilekçe verdik. Bakanlık da bizden dosyayı istemişti. Bugünlerde olumlu ya da olumsuz bir karar bekliyoruz. Ancak şu anda kesin bir şey yok" diye konuştu.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Sümer ise sosyal medyayı karıştıran iddiaları "Mahkemenin şu an Aziz Yıldırım'la ilgili bir tahliye kararı yok" diye yalanladı.
 
YİNE BİR TWITTER YANILSAMASI
 
Spiker ve gazeteci Alper Altun, hesabından "Gelen haberlere göre Aziz Yıldırım biraz önce tahliye oldu birazdan açıklanacakmış" yazdı.
 
Ardından El Cezire'den Gökhan Yivciger "Aziz Yıldırım tahliye edildi...", "SON DAKİKA: AZİZ YILDIRIM TAHLİYE EDİLDİ" ve "Tahliye'nin ayrıntıları birazdan" yazan üç mesaj attı.
 
Sanal alemde ışık hızıyla yayılan bu iddia Twitter'da tahliye isteyen ve istemeyenler tarafından retweet edilirken, yorumlar da birbini kovaladı.
 
EL CEZİRE'DEN GERİ ADIM
 
Alper Altun, Twitter üzerinden yanlış haber yaydığını kabul etti ve özür diledi:
 
"Çok özür diliyorum arkadaşlar. Yanlış bir bilgiyi paylaştım. Gelen bilgi doğru değil"
 
Gökhan Yivciğer de benzer bir twit attı:
 
"Aziz Yıldırım 'ın tahliye kararı adliyedeki bir avukattan gelen iddiaydı. Faik Işık henüz karar bekliyoruz diye açıklama yaptı. Yanıldık"
Editör: Haber Merkezi