BAĞIMLI OLMA FARKINDA OL! 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Bismil Tepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri çağımızın en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla “Bağımlı Olma, Farkında Ol!” adında eTwinning projesi yaptılar.


Projede Azerbaycan'dan 3, ülkemizden 9 okul ortak olarak çalıştılar.  
eTwinning Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturan bir platformdur. Projede okulun Fen Bilimleri öğretmeni Leyla OÇAR görev aldı. Öğretmenler ve öğrenciler arasında koordinasyonu sağlayarak projenin etkin bir şekilde yürütmesini sağladı.

4E2Efa2A 6076 45E1 A61E C4Cdf250192D
Uzman Psikolog Zerrin ÇİMEN KIYLIOĞLU ”Teknoloji bağımlılığı nasıl fark edilir? Bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılabilir? konuları ile ilgili sunum yaparak öğrencilerin bilinçlenmesini sağladı. Teknolojiyi faydalı kullanma, gerçek ve sanal ortamda oynanan oyunları karşılaştırma, haftalık teknoloji kullanımı zaman çizelgesi vb. etkinliklerin yapıldığı proje için final sergisi yapıldı.
Proje final sergisinde öğrenciler yaptıkları etkinlikleri arkadaşlarına anlatmak üzere bir sunum gerçekleştirdiler. 12 ortağın, projenin final çalışması ürünü olarak hazırladığı broşürleri arkadaşlarına dağıttılar.


Okul Rehber Öğretmeni Alihan AYHAN, öğrencilerin eTwinning projelerinde farklı kültürleri tanıdığını, bu projelerin öğrencilere özgüven kazandırdığını ve Rehberlik servisi olarak bu projeleri desteklemeye devam edeceğini belirtti. Okulun Fen Bilimleri öğretmeni Leyla OÇAR eTwinning projelerinin öğrencilere web2.0 araçlarını kullanma konusunda büyük bir fırsat oluşturduğunu ve bu tarz projelerin dersler arası etkileşimi arttırdığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi