Bolu'da yaşayan Kemal Özbulut, Çaydurt Taşçılar Köyündeki' evinin bahçesinde otururken otların arasında hareket eden bir şey gördü. Yaklaştığında, bu canlının iki kafası olan minik bir kaplumbağa yavrusu olduğunu fark etti.

Şaşkınlık ve merakla yavruyu eline alan Özbulut, bir süre inceledi. Kaplumbağanın iki kafasının da sağlıklı olduğunu ve normal şekilde hareket ettiğini gören Özbulut,  birkaç dakika boyunca yavruyla oynadıktan sonra onu doğal ortamına geri bıraktı.

Çiftbaşlı Kamlumbağa 2

Oldukça ender görülen bir durum

 

Özbulut'un bulduğu Çift başlı kaplumbağa yavruları, ilgi uyandırdı. Çift başlı kaplumbağalar son derece nadir görülen canlılar. Bu tür bir canlının doğadaki yeri oldukça özel.

Yavrunun sağlıklı olup olmadığı ve ne kadar yaşayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi edinilemedi.

Yavruyu bulan ve fotoğrafını çeken Kemal Özbulut bu tür nadir bir canlıyı doğada bulmanın kendisi için unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade etti. Yavruyu bir süre sevdikten sonra, fotoğrafını çektiğini ve doğal ortamına geri bıraktığını belirten Özbulut, yavru kaplumbağanın sağlıklı bir şekilde yaşamasını umduğunu söyledi.

Özbulut, “bu olay, kâinatın bize sunduğu mucizelerin ve gizemleri bir kez daha ortaya koyuyor. Çift başlı kaplumbağa yavrusu bize, yaratılan canlıların ne kadar çeşitli ve şaşırtıcı olabileceğini gösteriyor.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: (Kamuran Turgay)