MHRS randevularıyla ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Bakan Koca, "Önümüzdeki aydan itibaren, özellikle randevusunu alan ve gelmeyen hastalar için bazı önlemler alıyoruz. Bu önlemler adım adım uygulanacak ve sorun çözülünceye kadar devam edeceğiz" dedi.

Yoğun bakım doluluk oranlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Koca, Türkiye'de yakın bir tarihte kısmi bir yoğun bakım yatak sorunu yaşandığını, özellikle İstanbul'da bu sorunun daha belirgin olduğunu belirtti.

Bakan Koca, şunları söyledi:

"Şu anda Türkiye genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 69, İstanbul'da ise yüzde 72. Servis yatak doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 60, İstanbul'da yüzde 66. Bu anlamda, Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul'da, yaklaşık iki ay önceki yoğunluk yaşanmıyor. Dolayısıyla, şu anda daha rahat bir durumdayız."

MHRS randevusu alan ancak gelmeyen hastalar hakkında da konuşan Koca, hastaların randevu alma sürecinde bazı sorunlar yaşadıklarını ve özellikle yan dal uzmanlıklarında sorunlar yaşandığını belirtti.

Bu konuda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Koca, şunları dile getirdi:

"Yan dal uzmanlık dahil olmak üzere, yaptığımız kanun değişiklikleri ve son yapılan sınavlarla birlikte, doluluk oranlarında yüzde 100'e yaklaşıldı. Bazı branşlarda yaşadığımız sorunlarla birlikte, vatandaşlarımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Bazı kişiler tarafından sorumluluk vatandaşlara yükleniyor gibi algılanabilir. Ancak bu anlamda söylemiyorum. Sorunun farkındayız ve özellikle bazı branşlarda bu sorunun daha belirgin olduğunu biliyoruz. Bu sorunları aşmak için çaba sarf ediyoruz ve vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz."

Bakan Koca, "Önümüzdeki aydan itibaren, özellikle randevusunu alan ve gelmeyen hastalar için bazı önlemler alıyoruz. Bu önlemler adım adım uygulanacak ve sorun çözülünceye kadar devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: (AA)