Bakan Şimşek, bu yeni düzenlemenin konut arzının artmasıyla birlikte konut fiyatlarının piyasa baskısının azalmasına katkı sağlayacağını ve bu sayede konut erişiminin herkes için daha kolay hale geleceğini vurguladı.

SPK'nin hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) düzenlemesine son aşamaya gelindiğini aktaran Şimşek, bu düzenlemeyle yatırımcıların proje kaynaklı risklerini azaltacak bir teminat mekanizmasının getirileceğini dile getirdi. Böylece, yatırımcıların fon faaliyetlerindeki değişikliklerde çıkış hakkı elde edeceğini ve bu sayede yatırımcıların mağduriyetlerinin önüne geçileceğini ifade etti.

Bakan Şimşek, düzenlemeyle yatırımcıların gayrimenkulün satışından ya da kirasından gelir elde edebileceklerini ve hatta ev sahibi olma fırsatı bulabileceklerini söyledi. Şimşek, bu düzenlemenin toplum genelinde tasarruf eğiliminde artışa yol açacağını ve kentsel dönüşümün finansmanında önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Bu yeni düzenleme, konut piyasasında hareketliliği artırarak fiyatların düşmesine katkı sağlayacak ve konut üreticilerinin finansmana erişimini kolaylaştıracak. Tasarruf sahiplerinin küçük birikimlerini gayrimenkul projelerinde değerlendirebilecekleri bir alternatif sunacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)