Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Bakan Tekin'in sunumunda öne çıkan başlıklar şunlar:

* Milli Eğitim Akademisi Eğitimi: Öğretmen adayları, mesleğe başlamadan önce Milli Eğitim Akademisi’nde bir yıl sürecek bir eğitim alacak. Bu eğitimlerde öğretmenlik meslek bilgisi, müfredatla sınırlı özel alan bilgisi ve branş ayrımı olmaksızın dil, tarih ve kültür konularında dersler verilecek.

* Atama ve Akademi Eğitimi: Milli Eğitim Akademisi’ne giriş KPSS puanı ile yapılacak, atamalar ise Akademi eğitimi başarı puanına göre gerçekleştirilecek.

* Değerlendirme Süreci: Adaylar, teorik derslerde yazılı sınavla, uygulamalı derslerde ise uygulama yaptıkları okulda danışman öğretmen ve akademi eğitim personeli tarafından değerlendirilecek. İki değerlendirmenin ortalamasına göre geçme notu belirlenecek.

* Maaş ve Ödemeler: Akademiye alınan öğretmen adaylarına aylık yaklaşık 23 bin TL ödeme yapılacak.

* Öğretmen Olma Şartları: Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde satın almak veya bulundurmak; hayâsızca hareketler, müstehcenlik gibi suçlardan mahkûm olanlar öğretmen olamayacak. Bu suçlardan mahkûm olan mevcut öğretmenlerin de meslekleri sona erecek.

* Görev Süresi: Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda asgari ve azami çalışma süresi 3-12 yıl olarak belirlenecek.

* Branş Bazlı Eğitimler: Görevdeki öğretmenler için beş yıllık dönemleri kapsayan branş bazlı eğitimler oluşturulacak.

* Yeni Komisyonlar: Milli Şuur Komisyonu, Türkiye’ye Yönelik Asılsız İddialar Komisyonu, Örtük Program Komisyonu, Milli Kalkınma Hamleleri Komisyonu, Kültür ve Gönül Coğrafyamız Komisyonu, Akdeniz ve Adalar Komisyonu kurulacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)