Bayram öncesi işlerin durgun geçtiğini ancak bayram ile beraber yoğunluk yaşandıklarını belirten berberler, her bayram olduğu gibi bu bayram da yoğun mesai yaptıklarını söylediler.

Ramazan ayında durgunlaşan işlerin Kurban Bayram ile canlandığını ifade eden berberler, müşterilerin tıraşlarını son güne bırakmaması gerektiğini söyledi.

Berber Fadıl Çapkan, "Bu yıl ki bayram bütün sıkıntıların gidilmesine vesile olur inşallah.  Son birkaç gündür işlerimiz açıldı. İnşallah bütün esnaf kardeşlerimiz işleri bereketli geçer.

Çapkan, "Mümkünse tıraşlarını son güne bırakmasın. Halkımızın arasında tıraşlarını son güne bırakmakla bir gelenek haline gelmiş durumda. Bu konuda sadece berberler rahatsız değil, bütün esnaflar kardeşlerimiz rahatsız. İhtiyaçlarını son güne bırakıyorlar bu da bizleri çok yoruyor. İş son günde yoğunlaşınca namazı kılmakta zorlanıyoruz. Yemek yiyemiyoruz ve kısacası zaruri ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Gerekli şekilde yapamadığımızda müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz. Müşterilerimizden biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi