Bakanlık, sektör paydaşlarından gelen talepler doğrultusunda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararını aldı.

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren bu uygulama kapsamında, valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağını belirtti. Akyüz, bu kararın berberler adına sevindirici olduğunu ifade ederek, "Bu uygulama zaten vardı, ancak Bakanlığın duyarlılığı sayesinde yasal bir zemine oturdu. Esnafımıza yaptığımız ankette, berberlerin yüzde 93'ü hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi." dedi.

Akyüz, berberlerin artık bir gün dinlenerek daha dinç olacaklarını vurgulayarak, "Esnafımız ailelerine zaman ayıramıyordu, bu nedenle böyle bir düzenlemeyi bekliyorlardı. Valiliğin daha önce aldığı karar doğrultusunda pazar günleri berberlerin kapalı olmasına karar verildi. Resmi yazının bize ulaşmasıyla birlikte, İstanbul'da berberler pazar günleri artık kapalı olacak." şeklinde konuştu.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da kentteki berberlerin pazar günleri çalışmayacağını belirtti. Kara, "Bu kararı bekliyorduk. Çoğu berber zaten pazar günleri kapalıydı ancak herkes uymayınca kapalı olanlar da açmak zorunda kalıyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet sona erdi." dedi. Kara, valilikle yaptıkları görüşmeler sonucunda pazar günü berberlerin kapalı olmasının uygun bulunduğunu ve berberlerin bu karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Pazartesi gününden itibaren berberlerin haftada 6 gün çalışacağını belirten Kara, "Berberlerimiz bir gün dinlenerek daha verimli çalışacak. Esnafımız ailelerine ve sevdiklerine zaman ayıramıyordu. Bu düzenlemeyle berberlerimiz artık kendilerine ve ailelerine vakit ayırabilecek." diye ekledi.

Kaynak: AA