DİYARBAKIR (BİSMİL) – Bismil ilçesinde beton santraline ait bir beton mikseri, Bismil-Batman kara yolunda meydana gelen kazada kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı ve şarampole devrildi. Kazanın ardından araçta yangın çıkarken, sürücü çevredeki vatandaşların yardımıyla yaralı olarak kurtarıldı.

Kaza, Bismil-Batman kara yolu Batman çevre yolu Balpınar Köprüsü çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bismil’deki bir beton santraline ait beton mikseri henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle bariyerleri parçalayan mikser şarampole devrildi.
BETON MİKSERİ BİSMİL’DE BETON SANTRALİNE AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Kaza sonrası beton mikserinde yangın çıktı. Olayı gören vatandaşlar, alevlerin sardığı araçta bulunan sürücüyü hızla dışarı çıkararak yaralı şekilde kurtardı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaralı sürücü, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri ise yanan beton mikserindeki yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Fotoğraflarda, beton mikserinin bariyerleri aşarak şarampole ters şekilde devrildiği ve bariyerlerde ciddi hasar oluştuğu görülüyor.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.





