itfaiye ekipleri ile duyarlılık göstererek destekte bulunan tüm Bismil halkına teşekkür ediyorum. Dedi. 

Arslan, Acil arazi aracı ve personel eksiğimiz var. 

Bismil itfaiye araç ve personel hakkında bilgi veren Yeni Bismil itfaiye amiri Nedim Arslan, 1 adet 28 metre merdivenli araç, 1 adet kurtarıcı (rot fire) ani müdahale aracı, 1 adet küçük arazi aracı ile mücavir alanlarda yangın ve benzeri olaylara müdahale için 7/24 hazır şekilde konuşlandırıldığının altını çizdi.

Bismil itfaiye amirliğinde 20 kişi personel ile çalıştıklarını ifade eden Arslan, Şoförlerimiz var. Er personel eksiği var. 1 adet acil arazi aracı talep ettiklerini ifade etti.

Bismil İtfaiyesi Yaz Sezonu Yangınlarına Karşı Teyakkuzda Olacak2

Yaz boyunca Ekim biçim ve biçerdöver sezonunda teyakkuzda olacaklarını anımsatan Nedim Arslan, özellikle yazlık ve köy alanlara ulaşım anlamında erişim sağlarlarken yol kenarlarında ekili alanlara araçlardan sigara izmariti ve benzeri yanıcı maddeleri atmamalarının büyük büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. 

Bismil’de Ekili alan bilgileri;

Bismil ilçesinde 123 mahallede toplam ekilebilir alan konusuna değinin Arslan, 2024 yılı için, 
47 bin dekar Mısır,
498 bin dekar Buğday,
108 bin Dekar Mercimek, 
63 bin dekar Arpa ve 
392 bin dekar pamuk ekimi gerçekleştirilmiş, dedi.

Arslan. Bismil Barava bölgesinde 33 köy için Tepe mahallesinde geçici itfaiye birimi için görüşmeler devam ediyor. 

İtfaiye Amiri, Nedim Arslan, Bismil Barava bölgesinde 33 köy için Tepe mahallesinde geçici itfaiye birimi kurulması için, benden önceki İtfaiye Amiri İsmet Güleken, Diyarbakır Büyükşehir itfaiye müdürlüğüne söylemişti. Bizde Diyarbakır Büyükşehir itfaiye müdürlüğüne yazılı olarak talep edip, gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. Dedi. 

Hasat Dönemi Geldi, Sigara İzmaritlerine Dikkat! 
    
Yaz mevsiminde özellikle kırsal kesimde yapılan buğday ve arpa hasadının ardından, anız yangınları tehlikesi oluşmaya başlayacakları ifade eden Bismil İtfaiye amiri Nedim Arslan, Arpa ve buğday tarlalarında hasat dönemi gelirken, yemyeşil tarlalar bir anda sapsarıya döndü ve kurudu, bir tarla yangına sebep olması açısından korkutuyor. Allah’ın izniyle teyakkuzda bekleyeceğiz. Halkımızın ürünü bizim ürünümüzdür. Diye konuştu.

Bismil İtfaiyesi Yaz Sezonu Yangınlarına Karşı Teyakkuzda Olacak4

Muhabir: Basri Akaydın