Bismil ilçesinde geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, başkanlığında yapılan toplantıda taziye yemeklerinin kaldırılması başta olmak üzere taziye yerlerinde uyulması gereken kurallar yeniden düzenlenmişti.

Bismil ilçesinde geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, alimler, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılan toplantıda, taziye yerlerine ilişkin önemli kararlar alınmıştı.

Bismil Kaymakamlığı’ndan konuya ilişkin yapılan duyuruda belirlenen taziye usul ve esasları hakkında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla ilçe müftülüğü tarafından bilgilendirmelerin yapılacağı, taziye usul ve esasları hakkında hazırlanacak el broşürü, afiş, tabela vb. materyallerin taziye yerlerine ve vatandaşların görebileceği alanlara asılacağı ve dağıtılacağı belirtildi.

Açıklamada, Belediye, Müftülük, Muhtarlık ve yetkili birimlerce konunun takibi ve denetiminin yapılacağının altı çizildi.

Bismil Kaymakamlığından Duyuru 1

Bismil Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu karar ile Bismil ilçesi sınırları içerisinde taziye yemeği verilmesi uygulamasına ilişkin usul ve esaslar düzenleyici kararlar alınmaktadır.

Karar gereği;

Taziyeler üç günle sınırlı tutulacaktır.

Taziye yerleri sabah saat 09.00'da açılıp akşam ezanıyla kapatılacaktır.

Taziye yerlerinde yemek verilmesi uygulamasına son verilecektir.

Taziye usul ve esasları hakkında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla ilçe müftülüğünce bilgilendirmelerin yapılması. Taziye usul ve esasları hakkında hazırlanacak el broşürü, afiş, tabela vb. materyaller taziye yerlerine ve vatandaşların görebileceği alanlara asılacak/dağıtılacaktır.

Belediye, Müftülük, Muhtarlık ve yetkili birimlerce konunun takibi ve denetimi yapılacaktır.”

Editör: Kamuran Turgay