Bismil Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi tarafından, Bismil ilçesinde aile içi iletişimi güçlendirme, eşler arasında saygı ve sevgiyi artırma semineri düzenlendi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, talep üzerine ilerleyen dönemlerde farklı konularla tekrarlanacak. 
Bismil Aile Destek Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe katılan psikolog Veysi Yerlikaya, "Kadına yönelik şiddet ancak toplumun eğitim düzeyinin yükselmesi, kadın okuryazarlığının artması, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda etkinliklerinin artmasıyla ortadan kalkacaktır." dedi. Yerlikaya, diğer kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalarla kadınları ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik olarak desteklemekte olduklarını söyledi.
Kadınların yoğun olarak  ilgi gösterdiği etkinlikte sohbet edip sorunlarını dinleyen Yerlikaya, talepleri değerlendirdiklerini ve bu tür seminerlerin sık sık yapılması gerektiğini kaydetti. Etkinlik kapsamında, psikolog Yerlikaya tarafından aile içi iletişimi güçlendirme, eşler arasında saygı ve sevgiyi artırma semineri verildi. Seminere, Kaymakam Turgay Gülenç ve beraberindeki heyet katıldı.

dsc_0632.jpg

Editör: Haber Merkezi