Selamlar! 30 Nisan'da tarihte neler yaşanmış, hangi önemli gelişmeler meydana gelmiş, gelin birlikte göz atalım:

1030: Gazneli Devleti'ni en parlak dönemine taşıyan ve sultan unvanını ilk kullanan hükümdar olan Gazneli Sultan Mahmud vefat etti.

1563: Fransa Kralı Altıncı Çarls, ülke için büyük tehlike ve yük olarak gördüğü Yahudileri bir anda yurt dışına kovdu.

1920: Büyük Millet Meclisi, Paris'te toplanacak barış konferansıyla ilgili olarak bir yazı kaleme alarak, İstanbul'dan bağımsız bir hükümetin kurulduğunu taraf ülkelere bildirdi.

1964: Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), televizyon yayınlarını başlatmak ve bu alandaki gelişmeleri takip edebilmek amacıyla kuruldu.

1964: Diyanet İşleri Başkanlığı, doğum kontrolünün uygulanmasına dair fetvasını kamuoyuna açıkladı.

1975: Kuzey Vietnam birlikleri Saygon'daki Bağımsızlık Sarayı'nı ele geçirerek Vietnam Savaşı'nı sona erdirdi.

1986: Çernobil reaktöründeki nükleer kaza sonucunda atmosfere büyük miktarda radyoaktif madde yayıldığı dünya çapında öğrenildi.

1997: Genelkurmay Başkanlığı tarafından çeşitli gazetecilere brifing verildi.

2013: Pakistan Yüksek Mahkemesi, ülkenin eski devlet başkanı Pervez Müşerref'i anayasayı iki kez askıya aldığı gerekçesiyle siyasetten ömür boyu men etti.

2015: Hollanda mahkemesi, Srebrenitsa Katliamı sırasında bölgenin güvenliğinden sorumlu BM Komutanı Tom Karremans ve iki asker hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi. Bu karar, katliamın ortaklarından biri olarak kabul edilen komutanın aklanması anlamına geliyordu.

Kaynak: (Haber Merkezi)