Bismil İlçe tarım müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi, Ramazan ayıyla birlikte gıda denetimlerini sıklaştırdı. Gıda Kontrol Birimi, Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmaları için denetimlerini market, kasap, fırın ve Pastane üzerinde sıklaştırdı.
İlçede gıda denetimine Bismil kaymakamı Turgay Gelenç, ilçe tarım müdürü ve Gıda Kontrol Birimi katıldı.
Konuyla ilgi konuşan Bismil Kaymakamı Turgay Gelenç; gıda tüketmenin yolu öncelikli olarak aile ve okuldaki eğitimle başladığını aslında her bireyin gönüllü gıda denetmeni olduğunu  ilçemizde satılan gıdalarda olumsuz bir durumla ( miadı geçmiş ambalajı bozuk vb )karşılaşıldığında ilçe tarım müdürlüğümüze müracaat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu . 
Gerekli uyarılar ve cezai işlemler Yapılacak    
   İlçe müdürü Remzi Çekiç ise Gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde gıda mevzuatı açısından olumsuzluk saptanan işletmelere gerekli uyarılar ve cezai işlemler yapılarak tüketicilerin güvenilir gıda tüketmeleri sağlandığı  ilçemizde 670 adet işletmelerin, denetimlerinin ilk beş ayda % 51 oranında kayıt altına alındığı ve denetim oranının önümüzdeki aylarda yüzde yüz olacağını yaklaşan bayram nedeniyle de ekip sayısını artırdıklarını  belirtti.

gida-denetim11---kopya.jpg

Editör: Haber Merkezi