Bismil Belediyesi, Diyarbakır – Bismil – Batman (D370) Karayolunun altında yer alan altgeçidi yeniliyor. Geçit, Karayollarının 2 ayrı tarafında yer alan Dicle ve Akpınar Mahalleleri arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Uzun yıllardır bakımsız olan altgeçidin yenilenmesi için Bismil Belediyesi seferber oldu.

Parke taşı ve ışıklandırma yapılacak

Yenileme çalışmaları kapsamında altgeçidin duvarları sıvanarak boyandı. Zemini kum ile doldurulup elverişli hale getirildikten sonra kilitli parke taşı yapıldı. Daha öncesinde altgeçidin zemini topraktı, zemine ilk kez parke taşı döşendi. Çalışmaların sona ermesinin ardından altgeçit ışıklandırılacak. Yapılan ışıklandırma ile gündüz saatlerinin yanı sıra gece saatlerinde de vatandaşlar altgeçidi güvenle kullanabilecek.

Karayolları yapmadı belediye el attı

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda yer alan altgeçit alanı, Bismil Belediyesi tarafından yenileniyor. Uzu yıllardır Karayolları herhangi bir çalışma yapmayınca Bismil Belediyesi altgeçidin yenilenmesi için çalışmaları başlattı.

Mahalle muhtarından belediyeye teşekkür

Altgeçidin yenilenme çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet Gökalp, Bismil Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Bismil’de Altgeçit Yenileniyor 1

Bismil’de Altgeçit Yenileniyor 3

Bismil’de Altgeçit Yenileniyor 2

Bismil’de Altgeçit Yenileniyor 4

Muhabir: (Kamuran Turgay)