Bismil İlçesinde ikamet eden Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Şeyma Karadaş kendi deneme, makale ve şiirlerini bir araya getirerek kitap yazdı Karadaş’ın yazmış olduğu ‘DİNGİN’ adlı kitap yayınevleri tarafından basıldı ve ulusal satış listelerinde yer aldı.

gonderi-tasarimi.jpg

Gazetemizi ziyaret ederek yazdığı kitap ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genç Yazar Şeyma Karadaş yazmanın ilham işi olduğunu belirtti. Karadaş kitap yazmaya devam etmek istediğini söyledi.

Kitap yazmayı uzun süredir düşündüğünü kaydeden Karadaş;

“Aslında kitap yazmak direk verdiğim bir karar değildi, bugüne kadar yazdığım şiirleri, denemeleri topladım ve ortaya böyle bir eser çıktı. Direk karar verilip yazılacak bir eser değildi bu. Bugüne kadar deneyimlerimi yazdıklarımı içinde iyi olanlar olur kötü olanlar olur bir araya getirerek okuyuculara sundum.” Dedi.

En büyük destekçim babam oldu her zaman

Kitap yazma sürecinde kendisine en büyük desteği babasının verdiğini belirten Karadaş;

“Ben zaten küçüklükten beri istiyordum en büyük hayallerimden biriydi hatta bunun bu kadar yakın olacağını da düşünmüyordum. Başladım, babam destek oldu en büyük desteğim babamdı her zaman, ben vazgeçmeyi böyle tam düşündüğüm sırada babam destek oldu her türlü yönüyle arkamda durdu, en büyük etken babamdı onun sayesinde çıktı bu kitap.” İfadelerini kullandı.

Daha önce 7. Sınıfta iken kitap yazmak için bir girişimde bulunduğunu Aktaran Karadaş;

“Kitap yazma düşüncem daima vardı yedinci sınıfta ben bir girişimde bulundum ve yaklaşık 49 – 50 sayfalık kitap okumanın faydaları ile ilgili. Ben bu kitabı yazmaya karar verirken konu odaklı gitmedim elimde şu anda hali hazırda bir roman daha var onu biraz daha geliştirerek üniversiteye geçtiğim zaman yayımlatmayı düşünüyorum çünkü bu sene 12. Sınıftayım ve biraz daha ders odaklı gitmeyi düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) ile ilgili yazdığı şiirleri sorduğumuz Karadaş;

"En büyük Önderimiz örnek almamız gereken yegâne şahsiyet üzerine yazmak zorla yazılacak bir şey değil içten gelmesi gerekiyor, siyer ile ilgili bu tür deneme ve şiirler için önceden bir çalışma gerekmiyor, bunun içten gelmesi gerekiyor"

Karadaş son olarak, sponsor desteği olması durumunda kitabının daha çok sayıda basılabileceğini ve bu şekilde daha çok kişiye erişebilme imkanını elde edebileceğini ifade etti.

kapak-1.jpg

icerik-4.jpg

icerik-5.jpg

img-0420.jpg

icerik-3.jpg

icerik-1.jpg

Editör: Haber Merkezi